• Wedstrijdverslag 12 september CSL 1 - Udiros 1

KV CSL vaart weer een goede koers!

Zaterdag 12 september begint CSL 1 weer met een goede voortzetting van haar uitstekende reeks wedstrijden van de voorbereiding. Het kon niet lang meer uitblijven dat de 2 punten in Britsum gehouden werden.

Helaas was er geen wedstrijd voor het tweede team van CSL, dit had temaken met een uitval van een team in deze poule. Dit haalt toch wel enigszins het ritme uit de dag voor de spelers die tegen Udiros uit Nieuwehorne aan de bak mochten. Dit werd handig afgevangen door een gezellig ‘bakje koffie’ voor de wedstrijd met spelers en staf. Naar blijkt heeft dit toch het benodigde resultaat opgeleverd.

De wedstrijd begon goed voor CSL: het eerste aanvalsvak begon meteen met twee scores wat de wedstrijd de eerste tien minuten wat op slot gooide. Beide ploegen waren zoekend naar een bevrijdend doelpunt. Helaas was het Udiros dat tot twee maal toe wist te scoren. 2-2 was de stand en het was weer een wedstrijd. Echter heeft de wedstrijd daarna niet veel spanning opgeleverd. Na dertig minuten spelen was het verschil al vijf doelpunten en stond het 10-5. Voor rust kon Udiros nog een puntje meepikken waardoor er met een ruime marge van 4 doelpunten thee gedronken kon worden in Britsenburgh.

In het scoreverloop en het grootste gedeelte van de wedstrijd was het wel duidelijk dat CSL de overhand had. Helaas wist de ploeg uit Britsum niet in z’n geheel het spel neer te zetten wat het beoogd had, slordigheden in passing en een aantal fouten in de verdediging en soms stroperige aanvallen waren onderdeel van de wedstrijd. Gelukkig waren er ook wel lichtpunten, dus kan er met tevredenheid naar de wedstrijd teruggekeken worden (het resultaat telt!).

Daarnaast moet de ploeg zichzelf ook zeker niet de put in praten, want als je de tegenstander op 14 goals houdt en zelf in de eerste helft 10 scoort en de tweede helft niet verslapt met 12 doelpunten als resultaat, dan kan er met vertrouwen naar de volgende wedstrijd gekeken worden.

Uitslag: 22-14.

Scores: Josje 4, Boudien 2, Sanne 1, Sjoerd 4, Wimer 4, Pieter 3, René 2, Henry 2.

Volgende week staat Ritola op de planning. Helaas voor het publiek is dit een uitwedstrijd. Maar het is in het altijd mooie Zuidlaren, dus hierbij een oproep aan al het publiek om ook deze wedstrijd het vlaggenschip te steunen!