• Wedstrijdverslag 19 september Exakwa 2 - CSL 2

CSL 2 neemt punten mee naar huis van medekoploper

Zaterdag 19 september speelde het 2e van CSL tegen Exakwa 2, één van de grote concurrenten binnen de competitie.

CSL moest afreizen naar Lelystad om daar goede zaken te kunnen doen, om de positie in het klassement te verdedigen en/of te verhogen. De ploeg van Hans Harder moest sterk aan de wedstrijd beginnen om de tegenstander gelijk op achterstand te kunnen brengen. Dat gebeurde, CSL kwam binnen 8 minuten op een voorsprong van 4 punten. Vervolgens ging het om en om met de scores voor beide ploegen. De 1e helft eindigde in een 5-9 voorsprong voor CSL.

Het 2e van CSL kwam met veel zelfvertrouwen de kleedkamer uit in tegenstelling tot Exakwa. Dat bleek ook in de eerste paar minuten van de wedstrijd, de uitploeg begon namelijk weer net zo sterk als in de beginfase van de wedstrijd. De voorsprong werd uitgebouwd tot 5-12 voordat Exakwa weer tot scoren kon komen.

Exakwa zette de achtervolging in door drie keer te scoren.  CSL reageerde hierop door maar liefst 5 keer achter elkaar te scoren waarop het scorebord op 8-17 kwam te staan. De coach van Exakwa probeerde zijn club nog wat te helpen door te wisselen. Dit mocht echter niet baten. De thuisploeg verloor door zeer goed teamwork van CSL met 10-24. Door deze winst staat CSL 2 momenteel op de eerste plek.

Scores: Ilse 3, Elaine 2, Cynthia 1, Houkje 2, René 6, Egbert 1, Erik 3, Job 6.

Aankomende zaterdag, 26 september, is de tegenstander Harich 2. De wedstrijd zal starten om 14.00 in Britsum.