• Wedstrijdverslag 10 oktober CSL 2 - ASVD 2

CSL 2 wint moeizaam van ASVD 2

Afgelopen zaterdag stond voor CSL 2 de laatste wedstrijd voor de zaal op het programma tegen ASVD 2 uit Dronten. CSL 2 was tot op heden nog ongeslagen terwijl ASVD 2 tot dan toe 4 punten wisten binnen te slepen. Gezien de stand was CSL 2 het dus aan zijn stand verplicht om de wedstrijd winnen af te sluiten. Ten aanzien van het doelpuntenrijke gelijkspel van vorige week tegen De Wâlden 4 (27-27) waren er een paar wijzigingen in de basisopstelling. Door een schorsing bij het 1ste speelde René Radersma bij CSL 1 en Sander Weijer vulde het vrijgekomen plekje bij CSL 2 moeiteloos in.

De openingsfase was overduidelijk voor CSL 2. Aanvallend werden genoeg kansen gecreëerd, terwijl aanvallen van ASVD vaak snel werden onderbroken. Binnen 10 minuten had de thuisploeg een 4 -0 voorsprong genomen. Tot aan de rust bleef CSL de bovenliggende partij en ging met een 8-5 voorsprong de rust.

Na rust had CSL meer moeite met de gasten. Met name verdedigend had CSL meer moeite de tegenstander van scoren af te houden. Beetje bij beetje kwam de ploeg uit Dronten een stukje dichterbij (10-9). Na 3 scores op rij leek CSL de wedstrijd te beslissen (13-9), maar met nog 5 minuten te spelen wist ASVD zich weer terug te vechten in de wedstrijd (15-14). In een rommelige en hectische slotfase besliste de thuisploeg alsnog de wedstrijd (18-14).

Een zwaarbevochten overwinning, maar ook mindere wedstrijd moet je winnen. Na de overwinning op ASVD werd ook bekend dat concurrenten De Wâlden 4 en Exakwa 2 hadden verloren. Hierdoor gaat CSL 2 als herfstkampioen de zaal in met 4 punten voorsprong op de nummer 2.