• Wedstrijdverslag 28 november 2015 CSL 2 - De Wâlden 2

CSL 2 verslaat koploper

Na de eerste overwinning van vorige week tegen Harich stond er deze week een nieuwe uitdaging te wachten. Koploper de Wâlden kwam opbezoek in Stiens, een ploeg die tot dan toe nog al haar wedstrijden vrij makkelijk had gewonnen. Voor de thuisploeg dus zaak om de ongeslagen status te doorbreken en zo ook meteen te werken aan het eigen zelfvertrouwen.

De overwinning van vorige week had CSL blijkbaar goed gedaan want ondanks een doelpuntloze eerste 5 minuten wist CSL het de koploper flink lastig te maken. Na een 4-0 tusenstand werd er met een 8-5 voorsprong begonnen aan de laatste 10 minuten tot aan de rust. In deze minuten was goed te zien dat de ploeg lekker in de wedstrijd zat en dat het met het vertrouwen wel goed zat. De thuiploeg wist de voorsprong alleen nog verder uit te bouwen 13-6. Met name Elaine Reitsma en Pieter Koehoorn waren belangrijk in de score.

Wat je vaak ziet bij ploegen die met een ruime voorsprong gaan rusten, is dat men vaak wat minder scherp aan de tweede helft begint. In deze wedstrijd was dit ook het geval, maar desondanks wisten de gasten nooit echt in de buurt te komen van de thuisploeg 14-10. In de laatste minuten pareerde CSL de aanval van de Wâlden door steeds op het juist moment te scoren. Uiteindelijk floot de jonge, maar prima leidende scheidsrechter, op een eindstand van 19-14 voor het laatst.

De uitslag mag dan misschien enigszins verrassend zijn, maar was zeker verdiend. Dat CSL 2 de stijgende lijn te pakken heeft is wel duidelijk. Er is als een team gespeeld en gevochten voor iedere meter. Op 12 december staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma en wel in Groningen tegen ROG 2. Bij winst wordt er wederom een grote stap in de goede richting gezet.