• Wedstrijdverslag 17 December 2016 CSL 1 – Exakwa 1

CSL toont klasse tegen Exakwa

Zaterdag, 17 december.

Na het toch wat zure verlies vorige week tegen De Walden stond vandaag de wedstrijd tegen Exakwa op het programma. Door de wisselende resultaten de afgelopen weken staat CSL nog niet waar het thuis hoort. Exakwa heeft ondertussen ook de nodige punten verzameld, waardoor CSL vandaag in ieder geval moest zorgen de punten in eigen huis te houden.

Belangrijk was het dan ook om scherp te beginnen en de ploeg uit Lelystad niet te onderschatten. CSL begon dan ook enorm scherp aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten stond er stond er al 4-0 op de borden. Een gretig CSL, dat maar weinig duels verloor liep uit naar 10-1 en voor rust nog tot 17-4. In de laatste minuten voor rust was de scherpte er ietwat af en Exakwa kon zowaar terugkomen tot 17-8.

In dit soort wedstrijden is het altijd lastig om de scherpte er de tweede helft in te houden. Toch begon CSL nog goed met direct twee doelpunten. Naarmate de tweede helft vorderde wist Exakwa nog even op 6 doelpunten verschil te komen, maar spannend zou het niet meer worden. CSL zocht weer rustig naar de juiste combinaties en sloot de wedstrijd af met een 27-17 overwinning.

2016 is in ieder geval afgesloten met een overwinning. Het is nu zaak om deze lijn in 2017 door te trekken en te zorgen dat CSL weer bovenin de eerste klasse mee gaat draaien. Namens de selectie en staf alvast hele fijne feestdagen en een sportief 2017.

Hopelijk zien en horen we jullie snel weer langs de lijn!