• Wedstrijdverslag 4 februari 2017 CSL 2 - KVZ 2

CSL 2 wint dankzij goede eerste helft van KVZ 2

Nadat CSL 2 afgelopen donderdagavond, ondanks een hele goede wedstrijd, verloor van Ritola 2 moest er vandaag gewonnen worden van KVZ 2. Omdat de nummer 2 en de nummer 7 van de competitie binnen 2 punten van elkaar staan, is winst noodzakelijk om de onderste plaatsen te blijven ontlopen.

De vorige wedstrijd tussen KVZ 2 en CSL 2 was een ware thriller, waarbij CSL 2 in de laatste seconden de overwinning pakte. Door het, vooral bij de heren, achter verdedigen van KVZ en een gelijk opgaande openingsfase leek het ook deze keer weer op een spannende wedstrijd uit te draaien. Niets was minder waar. Tot aan een stand van 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, waarna CSL 2 de wedstrijd naar zich toe trok. Door zuiver te schieten en als een team te verdedigen, kon CSL 2 uitlopen naar een 8-3 en zelfs een 12-5 voorsprong. Dit goede spel hield CSL 2 de gehele eerste helft vol, wat resulteerde in een 14-7 ruststand.

Ook de tweede helft begon CSL 2 scherp. Ondanks dat de doelpunten, mede door het goede verdedigen van KVZ, moeizamer werden gemaakt, bleef CSL 2 geconcentreerd spelen.

Doordat CSL 2 ook in het begin van de tweede helft bleef scoren en uitliep naar een 18-10 tussenstand was het zo goed als zeker van de overwinning. In de slotfase van de tweede helft maakte KVZ nog een paar goede doelpunten wat resulteerde in een 19-14 eindstand.

Aankomende zaterdag staat de ‘thuis-derby’ tegen De Walden 2 op het programma. CSL 2 staat op dit moment 2 punten voor op De Walden en zal er alles aan doen om deze voorspong uit te breiden en echt afstand te nemen van de onderste plaatsen in de competitie. De wedstrijd begint zaterdag om 17:25 uur.