• Wedstrijdverslag 11 maart 2017 CSL 1 - Ritola 1

CSL 1 sluit seizoen winnend af

Vandaag stond de laatste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. CSL zou het opnemen tegen Ritola. Gelukkig mocht dit thuis in eigen hal worden afgesloten. Reden te meer om, ondanks dat er niet veel meer op het spel stond, er een leuke wedstrijd van te maken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er aandacht voor de jeugdploegen die kampioen zijn geworden, waarna Ludwig  Seerden van Primera de wedstrijdbal overhandigde aan dienstdoende scheidsrechter Jan van der Veen.

Ritola begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg uit Zuidlaren scoort veelal gemakkelijk en de wedstrijden tegen Ritola zijn vaak spannend tot op het einde. Beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd. Voor de toeschouwer zijn dit de leukere wedstrijden om te zien. CSL wist in de eerste helft goed mee te scoren, maar kon geen verschil maken. Daarnaast liet CSL nog niet haar beste spel zien. Tot 8-8 ging de strijd gelijk op, maar Ritola wist net voor de rust een gaatje te slaan van 2 doelpunten:  13-11. Duidelijk was het dat er in de tweede helft een schepje bovenop moest.

Dit gebeurde ook. CSL had het verdedigend beter op de rit, wist de foutjes eruit te halen en Ritola’s goede schutter aan banden te leggen. Hierdoor kreeg CSL meer tijd om zelf doelpunten te maken. Zo haakte CSL direct aan naar 14-14 en pakte daarna het initiatief. Na de 20-17 van Gwen Ruitenbeek leek het verschil te zijn gemaakt, maar Ritola zette nog éénmaal alle zeilen bij. Ze kwamen kort voor tijd terug tot 22-21. CSL bleef rustig en Henry Kuiphof gooide in de laatste minuut de wedstrijd op slot door van afstand raak te schieten: 23-21. Door de overwinning op Ritola komt CSL op de derde plek van de ranglijst terecht.

De steun van het publiek tijdens dit zaalseizoen is erg belangrijk geweest voor zowel het 1e als het 2e. Met name de jeugdteams, die elke wedstrijd weer op de tribune zitten en zich constant laten horen worden enorm gewaardeerd door de spelers en staf. Dit geeft het team vaak net even wat extra kracht! Bedankt!

Komende week gaat CSL het veld weer op. Op het veld bezet CSL de vierde plek met twee punten achterstand op de nummer 1 (De Walden). De competitie ligt nog helemaal open, waardoor CSL nog alle kans heeft om zich op de bovenste plekken te richten. Op 1 april om 15.30 start CSL met een thuiswedstrijd tegen Hoogkerk. Kom de ploeg dus weer allemaal aanmoedigen en schreeuw ze naar die overwinning!