• Fantastisch zaalseizoen voor CSL jeugd

    Korfbalvereniging CSL heeft zaterdag 18 maart het zaalseizoen afgesloten met deelname aan maar liefst twee Nederlands Kampioenschaptoernooien! Op deze NK’s komen de beste 8 teams van het land tegen elkaar uit om te bepalen wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. In de competitie eerste klasse wist de C1 het kampioenschap in de wacht te slepen wat hen een ticket voor deelname aan het NK heeft opgeleverd. De D1 speelde zelfs in de hoofdklasse waar zij op gelijk puntenaantal samen met Heerenveen bovenaan zijn geëindigd. Onderling resultaat bepaalde dat CSL D1 nummer twee werd in de competitie, maar dat was voldoende om ook een ticket voor het NK te verdienen. In alle vroegte vertrokken er vanuit Britsum twee volle bussen met supporters om de teams aan te moedigen. Deze busreizen werden mede mogelijk gemaakt door Groenleven zonne-energie, Garage- en Bergingsbedrijf Ketellapper en Call Me Telecom.

    CSL C1 met shirtsponsor Althof Accountants & Adviseurs reisde af naar Papendrecht. Alle toernooiwedstrijden werden knap gewonnen zodat zij de finale wisten te bereiken! Helaas was Velocitas in de finale net een maatje te groot en eindigde de C1 op de tweede plaats. Topprestatie!

    Bestemming voor CSL D1 met shirtsponsor Mocotech was Wijk bij Duurstede. Er werd een wedstrijd gewonnen, eentje gelijk gespeeld en twee verloren. Goed voor de zesde plaats! Leuk detail is dat de D1 als enige een punt wist te snoepen van de uiteindelijke toernooiwinnaar Fortuna! Ook voor D1 een topprestatie!

    Bijzonder is dat de C´s en D´s uit de allereerste lichting Kangoeroes komen waar Jan van der Meulen samen met anderen destijds mee is gestart. Fantastische nalatenschap van Jan en uniek in de geschiedenis van CSL dat er vanuit deze eerste lichting nu tweemaal deelname is aan NK’s is geweest! De Kangoeroes zijn de allerjongsten van 3 t/m 6 jaar, nog elke week staan er meer dan dertig kangoeroes in de sporthal om te gymmen, ballen en spelen.

    In de andere jeugdcompetities waren er nog meer kampioenen bij CSL. In de categorie C´s werd ook de C2 in shirts van Haijma kampioen. Deze toppers werden steeds meer één team gedurende het seizoen met een kampioenschap als beloning! Ook CSL E2 wist het kampioenschap in de wacht te slepen. In de shirts van Jumbo Kooistra kregen deze spelers de medaille omgehangen! En tot slot de jongste korfballers van de F2. Met shirtsponsor Stichting Welzijn Middelsee is de F2 al in het allereerste seizoen meteen kampioen geworden! Alle teams werden zaterdagavond na aankomst van de C1 en D1 in Britsenburgh gehuldigd ten overstaan van een grote groep supporters.