• Wedstrijdverslag 1 april 2017 CSL 1 - Hoogkerk/Nanka Diamond Tools 1

CSL verliest kraker tegen Hoogkerk

Britsum, 1 april.

Na een lastige competitie in de zaal stond vandaag de eerste veldwedstrijd alweer op het programma. CSL staat voorafgaande aan deze wedstrijd op 2 punten van nummer 1 De Walden. Kersverse zaalkampioen Hoogkerk komt direct op bezoek in Britsum waardoor de eerste veldwedstrijd meteen aanhaken of afhaken is voor de prijzen.

CSL begint scherp, weet gemakkelijk de korf te vinden en staat eigenlijk binnen korte tijd al op 4-0, door doelpunten van Pieter Koehoorn, Gwen Ruitenbeek, Josje Kooistra en Pauline Willemse. Hoogkerk oogde niet heel scherp, maar wist toch een aantal doelpunten te maken. Dit resulteerde na 10 minuten al in een 7-3 tussenstand.

Hoogkerk wist gedurende de eerste helft toch aan te haken en alhoewel het initiatief bij CSL lag, kwam Hoogkerk telkens dichterbij. Na een 10-7 voorsprong, wist Hoogkerk 4 maal op rij te scoren. Erik Hoekstra wist de 11-11 nog binnen te schieten, maar na slordig balverlies wist Hoogkerk toch nog te rusten met een 11-12 voorsprong.

In de tweede helft pakte Hoogkerk het initiatief en scoorde ook direct, waardoor ze meteen op 2 doelpunten verschil kwam. CSL leek wat aangeslagen maar wist zich toch terug in de wedstrijd te knokken. Op 16-16 leek CSL weer helemaal aan te haken, maar dit duurde maar kort. Hoogkerk liep uit naar 16-19, maar CSL wist de rug nog een keer te rechten. Door doelpunten van Henry Kuiphof, Pieter Koehoorn, Pauline Willemse en een strafworp van Wimer Schievink was CSL terug: 20-20.

5 minuten voor tijd maakt Hoogkerk de 20-21, waarna de spanning toenam. Gwen Ruitenbeek wist goed met de spanning om te gaan na een goede pass van invaller René Radersma. 21-21. Een hectische slotfase volgde. Twee korte aanvallen van CSL leverden geen doelpunt op, waarna Hoogkerk de bal nogmaals in de aanval kreeg. Na een lange aanval, met meer dan 5 schoten, wist Hoogkerk met het 6de schot toch de korf te vinden. 21-22.

CSL kreeg nog eenmaal de bal in aanval en kon nog net een schot lossen, maar helaas viel dit schot niet. Scheidsrechter Bruining keek op zijn horloge en floot voor het einde van de wedstrijd. Een zure nederlaag. Een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer de moeite waard was om te kijken, maar uiteindelijk geen punten opleverde voor CSL.

CSL lijkt hierdoor in ieder geval even af te haken voor de titelkansen. Desalniettemin zal de ploeg er alles aan doen om volgende week tegen Oerterp (uit) dit niveau vast te houden en de punten proberen mee te nemen naar Britsum.

Doelpunten: Wimer Schievink 4, Henry Kuiphof 3, Pieter Koehoorn 3, Erik Hoekstra 3, Josje Kooistra 2, Pauline Willemse 2, Elisabeth Lawerman 2, Gwen Ruitenbeek 2.