• Wedstrijdverslag 8 april 2017 Oerterp/VKC 1 - CSL 1

K.v. Oerterp slachtoffer van revanche k.v.  C.S.L

Na de goede wedstrijd van CSL  vorige week tegen Hoogkerk, waarin de wedstrijd nipt werd verloren met maar 1 puntje verschil, was CSL erop gebrand om tegen Oerterp de beide punten mee te nemen naar Britsum.

Onder prima omstandigheden; weinig wind, in een lekker voorjaarszonnetje had de tegenstander weinig in te brengen met het effectieve spel van CSL. Pluspunt was dat CSL veel kansen heeft gecreƫerd en veel hiervan ook om wist te zetten in doelpunten.

De eerste paar minuten van de wedstrijd was aan beide kanten een kwestie van aftasten waarbij Oerterp het eerste punt mocht bijschrijven d.m.v. een vrije bal.

Daarna zetten de geel/zwarten het gas erop. Met een afstander van Gwen, 2x Pauline, 2x Pieter en 1 x Henry (binnen 10 minuten) werd de tegenstander al vroeg in de touwen geslagen.

Toen Oerterp ook nog een strafworp mistte en Henry de 1-7 binnen gooide zat in de 10e minuut al op slot.

CSL speelde een degelijke eerste helft en zocht de kleedkamer op met een verdiende voorsprong van 10 doelpunten (6-16)

Na de thee was het alsof de beide ploegen even de juiste richting moesten vinden want pas in de 4e minuut van de 2de helft scoorde Oerterp uit een vrije bal.

D.m.v. een uitstartbal liet Oerterp ook zien dat zij op korfballen zitten, maar hierna namen de Britsumers het heft weer in handen door 4 scores op rij en liepen uit naar een zeer comfortabele tussenstand van 8-20 halverwege de 2de helft.

De wedstrijd was hierna wel gespeeld en met enkele leuke acties bracht CSL de eindstand van 13-28 op het scorebord.

Alle speler/speelsters van CSL hebben (net als vorige week) gescoord: Henry 6, Wimer, Pieter, Erik en Gwen elk 4, Pauline 3, Josje 2, Elizabeth 1 (op de valreep).

Zowel het 3de het 2de en het 1ste komen uit tegen een team van de Parabool. De Groningers zullen er op gebrand zijn om de bittere pil van afgelopen zaterdag weg te spoelen, toen er met 31-43 !!! werd verloren van Ritola.