• Wedstrijdverslag 15 april 2017 CSL 1 - De Parabool 1

Degelijk CSL wint van De Parabool

Zaterdag, 15 april.

Na de overwinning vorige week op Oerterp stond vandaag de thuiswedstrijd tegen De Parabool op het programma. De Parabool baarde vorige week opzien door met 31-43 (!!) te verliezen van Ritola. CSL was gewaarschuwd door deze grote uitslag, maar weet ook dat het verdedigend over het algemeen goed zit bij de ploeg uit Britsum.

Bij de eerste aanval was het direct raak. Pieter Koehoorn knalde zijn eerste schot meteen raak. De Parabool reageerde goed maar verloor op 1-2 en 2-3 de voorsprong. CSL pakte het initiatief en liep uit naar 6-3 door doelpunten van Erik Hoekstra(2), Wimer Schievink en Henry Kuiphof. Na 25 minuten werd het gaatje van 4 geslagen, 10-6. Door wat foutjes in de verdediging wist CSL niet helemaal door te drukken waardoor De Parabool nog enigszins geruststellend de rust in kon gaan: 11-9.

Ook in de tweede helft had CSL weinig te duchten van De Parabool, alleen wist de ploeg de wedstrijd nog niet te beslissen. Ook na de 18-13 van Wimer Schievink was de wedstrijd nog niet gespeeld. De Parabool kwam terug naar 18-17 waardoor de spanning nog even terug kwam in de wedstrijd. Door een slimme actie van diezelfde Wimer Schievink, floot de goed acterende scheidsrechter Jacco Hospers voor een strafworp. Dit leek kort voor tijd dan ook de beslissing, ware het niet dat De Parabool toch nog een keer aanhaakte: 19-18. Twee minuten voor tijd was het pleit dan echt beslecht. Elisabeth Lawerman maakte van afstand haar tweede van de dag, en niet een geheel onbelangrijke, 20-18.

De Parabool probeerde het nog wel, maar kwam niet meer tot scoren. CSL was vandaag erg degelijk. Speelde niet slecht, maar drukte ook niet echt door op de belangrijke momenten. Toch bleef het initiatief bij CSL en doet de uitslag een spannendere wedstrijd vermoeden.

Doelpunten CSL: Henry Kuiphof 5, Wimer Schievink en Erik Hoekstra beide 4. Pieter Koehoorn, Elisabeth Lawerman en Josje Kooistra allen 2, Pauline Willemse 1.

Op zaterdag 6 mei, 15.30 zal de ploeg het in Tietjerk in de altijd beladen derby opnemen tegen De Walden. De ploeg kan wel wat support gebruiken bij deze wedstrijd. Schroom dus niet en kom de ploeg aanmoedigen!