• Wedstrijdverslag 27 mei 2017 CSL 1 - Sparta (Zw) 1

CSL wint laatste wedstrijd van Sparta 1

Op een zonovergoten sportveld in Britsum stond de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma: CSL 1 – Sparta 1. Voor beide ploegen stond alleen plek 3 nog op het spel, maar bovenal werd er stilgestaan bij afscheidnemende spelers/trainers.

Reden genoeg om met het stralende weer nog één keer met z’n allen een mooie wedstrijd neer te zetten. Al was het maar om op deze manier een afscheid nog meer glans te geven. Gedurende wedstrijd zijn drinkpauzes ingelast om rekening te houden met het warme weer.

CSL begon goed maar had moeite de korf te vinden. Na 12 minuten stond er 2-0 op het scorebord, echter was Gwen Ruitenbeek uitgevallen met een enkelblessure. Erg veel pech in deze laatste wedstrijd. Ilse van der Veen kwam voor haar in het veld. Sparta haakte direct aan: 2-2. CSL behield het initiatief door doelpunten van Wimer Schievink en Henry Kuiphof (5-3). Sparta scoorde nog mee, maar miste in deze fase twee strafworpen. Erik Hoekstra wist voor rust nog twee maal te scoren waardoor CSL met 9-5 de rust in ging.

De tweede helft hetzelfde beeld. CSL liep al snel uit naar 15-9 en 20-12. Wimer Schievink wist in 20 minuten 6 maal te scoren, waarna Josje Kooistra bloemen in ontvangst mocht nemen omdat zij (in ieder geval tijdelijk) zal stoppen met korfballen bij CSL, ook Sparta nam nog de tijd om afscheid te nemen van speler Dennis Compayen. Scheidsrechter Bonnema floot bij een stand van 21-14 voor het einde van de wedstrijd.

Ook voor Jaap Noppert betekende dit zijn laatste wedstrijd als hoofdcoach van CSL 1 en gelukkig werd deze afgesloten met een overwinning. Plek 3 is veiliggesteld, een prima resultaat. Namens de club en namens de selectie veel dank voor de afgelopen twee jaren.

Voor wat betreft volgend seizoen? We hopen jullie allemaal weer langs de lijn te zien om ons aan te moedigen en naar overwinningen te schreeuwen. Bedankt voor jullie steun gedurende dit seizoen!

Namens de selectie alvast een hele fijne vakantie!

Doelpunten CSL: Wimer Schievink 8 (4), Erik Hoekstra 7, Pieter Koehoorn en Henry Kuiphof beide 2, Elisabeth Lawerman en Ilse van der Veen beide 1.