• CSL D1 Nederlands Veld Kampioen 2017!

Heerenveen, zaterdag 17 juni

De ontknoping van het seizoen. Het Nederlands Kampioenschap voor D-pupillen in de Hoofdklasse. Met dit jaar een fantastische prestatie vanuit Friesland. Zowel KV CSL uit Britsum als KV Heerenveen hebben zich geplaatst voor de zinderende finale, gespeeld in Friesland bij Heerenveen.

De beide Friese teams leverden in de zaal competitie al een fraaie prestatie door ook toen het NK te halen. CSL en Heerenveen ontliepen elkaar nauwelijks. In de competitie wisten ze beiden eenmaal te winnen, maar ging uiteindelijk KV Heerenveen er met het kampioenschap vandoor. Op het NK eindigde KV Heerenveen op een, misschien verrassende, verdienstelijke 2e plaats. KV CSL eindigde als 6e. De teams uit Britsum en Heerenveen hebben inmiddels wat ervaring op kunnen doen.

In de afgelopen veldcompetitie was de eindstand in de competitie net andersom en trok KV CSL aan het langste eind en werd kampioen, Heerenveen werd net daarachter 2e. Wat voor beiden weer resulteert in plaatsing voor dit NK. Op voorhand al een top prestatie.

CSL D1

Spelers: Erwin Struiksma, Rienk Luinstra, Diede Schouten, Jorrit Holwerda, Wilmer Hansma, Irene Liemburg, Eva van Marrum, Sigrid Kuipers, Marije van der Molen, Irene Roorda

Staf: Tiemen Hansma (trainer/coach), Peter Holwerda (trainer/coach), Sander Schouten (teambegeleider)

Tegenstanders:

Poule A                                 Poule B

CSL D1                                  Groen Geel D1

SKF D1                                  Vriendenschaar (H) D1

Top/Quoratio (S) D1               Fortuna/Delta Logistiek D1

KZ/Hiltex D1                          Heerenveen D1

Met veel supporters reisde de D1 af naar Heerenveen. De eerste wedstrijd moesten de ploeg uit Britsum het opnemen tegen SKF D1. Er werd direct goed gespeeld, waardoor CSL de eerste pot op het toernooi won met 12 - 5.

Na deze geweldige start moest de D1 spelen tegen KZ/Hiltex. In deze wedstrijd had CSL het moeilijker. Er werden meer fouten gemaakt en het scoren ging moeilijker. Met nog een minuut voor het einde van de wedstrijd stonden de teams met 7-7 gelijk. Gelukkig kon Jorrit Holwerda met een mooi afstandsschot vlak voor tijd het winnende punt binnen schieten, waardoor CSL ook de 2 wedstrijd won.

De laatste poule wedstrijd moest de D1 tegen Top/Quaratio D1 spelen. CSL had twee keer gewonnen, maar ook Top wist de eerste 2 poule wedstrijden te winnen. Dus deze wedstrijd moest gewonnen worden om door te gaan naar de finale. CSL begon de wedstrijd uitstekend door een 3-0 voorsprong te pakken. Er werd goed gespeeld maar ook Top gaf zich niet zomaar gewonnen. Met rust stond het dan ook 4 - 7 voor CSL. Na de rust pakte CSL het initiatief terug en zorgde er voor dat de stand op 5 -10 voor de ploeg uit Britsum kwam te staan. Hierna zakte CSL ietsjes in maar het was niet meer genoeg voor Top om de wedstrijd nog te doen kantelen. Waardoor CSL D1 hun derde wedstrijd met 9 - 11 wonnen, wat betekende dat ze naar de finale mochten van het NK!

In de finale moest de D1 het opnemen tegen Fortuna uit Delft. Fortuna die ook alle 3 de poule wedstrijden had gewonnen was geen onbekende tegenstander voor CSL D1. Op het NK in de zaal van dit jaar troffen beide teams elkaar ook al, toen in de poule fase. Die wedstrijd werd eindigede toen in 6 - 6. Dus er was genoeg reden om ze niet te onderschatten.

De D1 die de hele dag al geweldig korfbal hadden laten zien moest dus nog een keer alles er uit halen in de laatste wedstrijd. Je zou misschien kunnen denken dat de tank van CSL leeg zou zijn naar drie wedstrijden, maar dat was alles behalve waar. CSL lieten hun beste spel van de dag zien met geconcentreerd verdedigen, fenomenale aanvallen en prachtige doelpunten. In de eerste heeft resulteerde dit nog in een 6-5 voorsprong, maar na rust kon Fortuna niet meer aanhaken. Hierdoor werd de D1 met een ruime stand van 12 - 8 Nederlands Kampioen Hoofdklasse 2017!!!

Al met al een geweldige dag, geweldige weersomstandigheden, op een paar spettertjes na. Acht sportieve, getalenteerde ploegen. KV Heerenveen bedankt voor de fantastische organisatie. Alles was tip top voor elkaar.