• Wedstrijdverslag 9 september 2017 CSL 1 - Noviomagum 1

Het was zaterdag 9 september. Een druilerige dag in Britsum. Maar toen de klok twee uur sloeg begonnen de wolken weg te trekken en heeft CSL twee een mooi-weer-wedstrijd kunnen spelen. Bij de aanvang van het eerste team van CSL tegen Noviomagum uit Nijmegen liet het weer ook dit team niet in de steek. Wat het team wel in de steek liet was het scorend vermogen. Veel kansen werden gemist. Halverwege het eerste deel van de wedstrijd had het collectief nog maar twee gescoord. Op dat moment barstte het los in Britsum. Grote druppen kwamen ons van boven tegemoet. De aanhang van CSL (dat goed vertegenwoordigd was) zocht grotendeels toevlucht in de veste Britsumburg. Korfballend gezien was er voor de toeschouwers vanaf dat moment de eerste helft ook niet veel plezier te halen. Aan beide kanten hadden te ploegen moeite om (letterlijk) grip te krijgen op de korfbal. Het team sloot de eerste helft af met een achterstand van 5-8. Hier moest dus nog flink wat gebeuren om de strijd te winnen.

Op zo’n dag verdienen de toeschouwers die zijn gekomen om de ploeg aan te moedigen ook wel een lichtpuntje. De tweede helft had het vlaggenschip dit licht weer gevonden. De (voor CSL nieuwe) coach Adri Kok wist zijn ploeg na rust de juiste koers te laten varen. Ook het weer was opgeklaard. Tijd voor een nieuwe start.

Het vertrouwen was duidelijk merkbaar in de ploeg. Zeer variƫrende aanvallen wisselden zich af en het team wist in de tweede helft de tegenstanders op slechts twee doelpunten te houden. Wat in de voorbereiding was laten zien kwam weer herkenbaar terug in het spel van de Britsummers. Met een tweede helft die eindigde in 13-2 stond bij het eindsignaal van een goed fluitende Johannes Terpstra een stand van 18-10 op het scorebord.
    Uit deze tweede helft was weer positieve energie te putten voor de volgende wedstrijd op woensdag 13 september in Zuidlaren waar Ritola de ontvangende partij is. De zaterdag erop staat Velocitas op het schema dus als u als CSL sympathisant in de buurt bent, bent u zeer welkom om uw team aan te moedigen in Leiderdorp.