• CSL 1 wint stroef van Ritola 1

Het was geelgekleurd op de korfbalvelden van Zuidlaren, het derde, tweede en eerste namen het allemaal op tegen Ritola. Het derde wist een duidelijke winstpartij neer te zetten, het tweede verloor helaas (alweer) met 1 punt, maar de progressie in het spel was te zien in vergelijking met de week ervoor!

Na een stormachtige dag met code oranje was het weer in de avond prachtig te noemen, met alleen een matige wind. Om 20:30 klonk het startsignaal tegen een welbekende tegenstander van CSL (en in de zaal zullen de Britsummers ze weer zien). Een kleine mutatie aan de zijde van CSL, Robin speelde op de plaats van de aan de hand geblesseerde Wimer. De eerste helft was stroef te noemen, de kansen werden gecreƫerd maar niet afgerond. Mede door het goed uitschakelen van de speerpunten werd de achterstand beperkt tot 10-8 in de rust. In de kleedkamer werd benadrukt door te gaan met het spel en vertrouwen te houden, dan komen de doelpunten vanzelf. Het lijkt wel de specialiteit van CSL te worden om de achterstand in de rust in de tweede helft om te buigen naar winstpunten. Na 10 tien minuten werd de stand gelijk getrokken, 13-13, en bij 15-17 was het eerste gaatje geslagen. Met nog dertien minuten op de klok werd de wedstrijd goed uitgespeeld en konden de punten mee naar huis genomen worden. Een aantal belangrijke punten zijn binnengesleept.

Zaterdag staat de derde wedstrijd van deze korfbalweken op het programma (vijf wedstrijden in dikke twee weken), de Britsummers vertrekken dan namelijk naar Velocitas in Leiderdorp.