• CSL 1 onderuit tegen Velocitas 1

Na een drukke week met een doordeweekse speelronde, stond op zaterdag 16 september de uitwedstrijd tegen Velocitas 1 op het programma. Door de grote hoeveelheid regen van afgelopen week werd ’s ochtend al duidelijk dat het veld van Velocitas onbespeelbaar was. Buurvereniging CKV Fluks uit Noordwijk aan Zee was zo gastvrij om hun veld beschikbaar te stellen, waardoor er gewoon gespeeld kon worden.

Na een flinke autorit van bijna 2 uren, kwamen we aan in Noordwijk aan Zee. Het veld van CKV Fluks lag er prima bij: klein veld – in plaats van groot veld bij Velocitas – en geen waterplas te bekennen. Onder prima weersomstandigheden werd er om 15:30 door scheidrechter Kurt Metz ingefloten. CSL begon voortvarend. Binnen enkele minuten stond er 0-2 op het scorebord door een mooi schot van afstand en een prima afgeronde strafworp. In de verdediging moesten we nog even wakker worden, waardoor de 2-2 ook al snel op het scorebord stond. De minuten die daarop volgden hadden we het zowel aanvallend als verdedigend best lastig. We konden moeilijk in ons eigen spel komen, waardoor Velocitas op een 7-3 voorsprong kwam. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd er om en om gescoord en wisten we het gaatje iets te verkleinen. Ruststand: 13-10.

In de tweede helft kwamen we een stuk beter in ons spel. Er werden goede kansen gecreëerd, maar de bal wilde niet vallen. Ook Velocitas had in deze fase van de wedstrijd moeite met scoren, waardoor er 10 minuten lang geen goal werd gemaakt. Met nog 18 minuten op de klok wist Velocitas de korf toch te vinden, waardoor er een tussenstand van 17-12 op het scorebordkwam te staan. Bij CSL begon het daarna ook te draaien. Waar de ballen eerst niet vielen, vielen ze nu wél. Met 4 goals op rij werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt. Een spannende slotfase volgde, waarin Velocitas uiteindelijk aan het langste eind trok. Eindstand: 20-18.

Aanstaande woensdag 20 september speelt CSL de eerste ronde in de Jan Mulder-beker tegen SIOS. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op Sportpark Molenwiek te Wolvega. Aanvang 20:00. Op zaterdag 23 september mogen we weer volle bak in de competitie. Het nog ongeslagen MIA komt dan op bezoek in Britsum. Aanvang: 15:30.