• Wedstrijdverslag 23 september 2017 CSL 1 - MIA 1

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Velocitas stond deze week de wedstrijd tegen MIA uit Amersfoort op het programma. Zoals wel vaker in de huidige veldcompetitie wederom een onbekende tegenstander. Waar CSL vorige week haar eerste puntverlies leed, wist MIA tot nu toe alle wedstrijden winnend af te sluiten. Doordeweeks had CSL de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Velocitas enigszins verwerkt door in de beker 2deklasser SIOS uit Wolvega met 13-37 te verslaan.

Het was zaterdag stralend en windstil ideaal korfbalweer dus. Voldoende ingrediƫnten om een aantrekkelijke en vermakelijke wedstrijd op de mat te leggen. CSL begon dan ook sterk aan de wedstrijd en wist als snel een 5-2 voorsprong te pakken. Ondanks de voorsprong was al wel zichtbaar dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen hielden elkaar op vrijwel alle fronten in evenwicht. Er werden aan beide kanten voldoende kansen gecreƫerd, maar daarnaast wist men het elkaar verdedigend behoorlijk lastig te maken. Gaandeweg leken de gasten het initiatief over te nemen en met een kleine voorsprong te gaan rusten, 9-11. Echter wist de thuisploeg, door een sterke tussensprint, de rust te bereiken met een 12-11 voorsprong.

Het begin van de 2de helft verliep net als de eerste 35 minuten. Tot 15 minuten voor tijd was het stuivertje wisselen. Beide ploegen gaven elkaar niet de gelegenheid om het verschil te maken, 15-15. Vanaf dit moment raakte CSL de grip op de wedstrijd en misschien nog wel belangrijker de grip op zichzelf kwijt. Hier profiteerde MIA dankbaar van, want binnen luttele minuten stond een 15-18 tussenstand op het bord. In de daaropvolgende minuten deed CSL nog verwoede pogingen de achterstand weg te werken. Dit leek even te lukken doordat de thuisploeg, met nog een paar minuten te spelen, de 20-21 binnenschoot. Maar in de daaropvolgende aanvallen scoorde MIA op de juiste momenten en wist het de belangrijke en zwaarbevochten overwinning over de streep te trekken, 21-23.

Met twee opeenvolgende nederlagen op zak haakt CSL voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen. Het is zaak om in de resterende wedstrijden tot de zaal geen puntverlies meer te leiden en zo nog enigszins aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Op 30 september is het onbekende Spirit uit Voorthuizen de eerstvolgende tegenstander. Vervolgens mag CSL 1 op woensdag 4 oktober om 20.00 uur op eigen veld het in de beker opnemen tegen LDODK/Rinsma Fashion uit Gorredijk.