• Kv CSL verliest weer

Op het natte sportcomplex Overhorst in Voorthuizen moest de selectie van CSL het opnemen tegen die van Spirit. Met 4 punten uit 4 wedstrijden staat CSL in de middenmoot van de competitie, Spirit staat daarentegen nog puntloos onderaan. Ondanks dat CSL de twee voorgaande wedstrijden niet winnend wist af te sluiten, begon CSL met goede moed aan de ontmoeting met Spirit. Eerst was het de beurt aan de tweede teams van beide clubs. Na een gelijkopgaande eerste helft wist Spirit in de tweede helft duidelijk het verschil te maken, 25-19. In de twee resterende wedstrijden zal het, met name verdedigend, een stuk beter moeten.

CSL begon slecht aan de wedstrijd. Met name de overtuiging ontbrak in het spel. Verdedigend werd te weinig druk gegeven, waardoor Spirit makkelijk aan hun kansen konden komen. Daarnaast werd er aanvallend te weinig initiatief getoond, waardoor men moeite had kansen te creëren. En als dan een kans werd gecreëerd, liet vaak de afronding te wensen over. Op 5 minuten voor de rust stond het 12-4 en begon CSL aan een, ogenschijnlijk, kansloze missie. Echter wist de ploeg zich nog enigszins te herstellen door de rust te bereiken met 12-7 op het scorebord.

Trainer/coach Adri Kok gaf in de rust aan, op zijn zachts gezegd, zeer ontevreden te zijn met de instelling en het vertoonde spel. De ploeg leek te goed te hebben geluisterd naar de woorden van de trainer, want na 15 minuten spelen in de tweede helft trok Aad Hoekstra de stand weer gelijk, 14-14. Helaas kon CSL het niveau niet vast houden en moest het toezien dat de thuisploeg het verschil weer naar 4 doelpunten schoot. In de slotminuten wist CSL zich nog andermaal enigszins te herstellen 20-19. Echter was het wederom onoplettendheid in de verdediging, dat ervoor zorgde dat de thuisploeg wist te scoren 21-19. De laatste paar minuten wist Spirit de wedstrijd professioneel uit te spelen en hun eerste punten veilig te stellen.

Een zeer teleurstellend optreden van CSL 1. In de komende week zal er flink wat moeten gebeuren om de overtuiging en scherpte weer terug te brengen in de ploeg. Volgende week zaterdag moet de CSL selectie het opnemen tegen de selectie van Phoenix uit Zoetermeer. Dat zullen wederom twee belangrijke wedstrijden worden in de strijd om afstand te nemen van de onderste regionen. Op basis van de ranglijst ontlopen beide selecties elkaar in ieder geval niet veel, dus er zijn weer volop mogelijkheden om deze keer wel vier punten mee te nemen naar Britsum.

Komende woensdag 4 oktober 2017 om 20.00 uur staat de bekerwedstrijd: CSL 1 – LDODK 1 op het programma. Voor de ploeg een leuke uitdaging om het de Friese Korfballeague ploeg flink lastig te maken en te laten zien waartoe het in staat is.