• Wedstrijdverslag 18 november 2017 Drachten/Van der Wiel 1 - CSL 1

CSL 1 wint van Drachten

Kv CSL heeft afgelopen zaterdag de altijd beladen tweestrijd met Drachten weten te winnen. Wedstrijden tussen beide clubs staan eigenlijk altijd bol staat van strijd, spanning en opstootjes. En ook deze editie zou weer op het scherpst van de snede gespeeld worden. Na nog maar 1 speelronde in de competitie kan er nog maar weinig gezegd worden over hoe de verhoudingen ervoor liggen. CSL heeft na één speelrond haar eerste overwinning op zak, terwijl Drachten verloor van kv Heerenveen.

CSL begon stroef aan de wedstrijd, men moest duidelijk even wennen aan de verdedigende druk die Drachten gaf. Wat ook niet meehielp is dat er binnen een minuut gewisseld moest worden vanwege een enkelblessure. CSL had daardoor even tijd nodig om zich te herpakken. Ondanks de moeizame beginfase, wist CSL de wedstrijd al vrij snel naar zijn hand te zetten. Na de 1-0 van Drachten, was het steeds CSL dat de leiding wist te nemen. Halverwege liep CSL zelfs uit naar 5-10. CSL was met name in de afronding een stuk scherper dan de thuisploeg. Drachten wist de achterstand voor de rust nog enigszins te beperken tot 11-13. Dit was gezien het spelbeeld een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. Gaandeweg wist de thuisploeg de stand weer gelijk te trekken en zelfs een kleine voorsprong te nemen, 16-15. Maar ondanks de kleine achterstand bleef CSL rustig haar spel spelen en gedecideerd zoeken naar de juiste kansen. Met nog 10 minuten te spelen had CSL het initiatief naar zich toe getrokken, 17-20. Ondanks de spanning en hectiek bleef CSL ook in de laatste fase rustig en wist het de wedstrijd over de streep te trekken. Uiteindelijk floot scheidsrechter Van Leeuwen op een stand van 24-26 voor het einde. Hierbij mag gezegd worden dat scheidsrechter Van Leeuwen zich prima staande heeft gehouden in deze beladen, maar sportieve tweestrijd.

Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning natuurlijk uitbundig gevierd met de in ruime getale meegereisde toeschouwers, die vocaal duidelijk aanwezig waren. Namens de selectie willen wij iedereen bedanken die de moeite heeft genomen ons te ondersteunen. Volgende week moet CSL 1 het opnemen tegen mede koploper kv Heerenveen (Iehal, 20.10 uur). Zij versloegen deze speelronde Ritola met 26-44. Wij zullen jullie steun dus weer hard nodig hebben! Komt allen!