• Wedstrijdverslag 20 januari 2018 CSL 2 - Drachten/Van der Wiel 3

CSL 2 mocht vandaag aantreden tegen Drachten 3. Drachten 3 staat er goed voor in competitie en het beloofde dan ook geen gemakkelijke wedstrijd te worden.

De eerste score liet even op zich wachten, maar CSL 2 wist als eerste de korf te vinden. Eigenlijk was het ook CSL die de hele wedstrijd het initiatief wist te behouden. In de eerste deel van de eerste helft ging het gelijk op, waarna CSL even uitliep naar een 6-3 voorsprong. Voor rust maakte Drachten dit verschil helaas weer goed waardoor de beide ploegen gingen rusten met een 7-6 voorsprong voor CSL.

Na rust wist Drachten direct aan te haken en op 11-12 pakte Drachten de eerste en laatste voorsprong van de wedstrijd. Het bleef wel spannend en beide ploegen wilden graag voor de overwinning strijden. Op 15-15 leek CSL weer op voorsprong te komen maar dit moest nog even uitgesteld worden. Even later wist Aad Hoekstra de gegeven strafworp te verzilveren en volgden er spannende minuten waarin CSL geduldig bleef en de wedstrijd in het slot gooide: 18-15.

Een verdiende overwinning in een altijd beladen wedstrijd. De ploeg uit Britsum wist door te gaan tot het einde en te scoren op de belangrijke momenten. Volgende week staat er een uitwedstrijd te wachten in en tegen Heerenveen. Een ploeg waar CSL 2 op papier ook weer punten tegen kan pakken.