• Wedstrijdverslag 5 september CSL 1 - NKC '51 1

CSL verliest maar tankt vertrouwen

Na een goede voorbereiding, maar een toch ietwat teleurstellende eerste wedstrijd vorige week (KVZ), mocht CSL 1 het vandaag opnemen tegen NKC’51 uit Nijverdal.

CSL 1 is ten opzichte van vorig seizoen op vijf plaatsen gewijzigd. Dit betekent dat de ploeg nog aardig aan elkaar moet wennen. Daarnaast heeft CSL een compleet nieuwe staf. Met Jaap Noppert (CSL 1) en Hans Harder (CSL 2) heeft de ploeg uit Britsum in ieder geval twee gemotiveerde trainers die er alles aan zullen doen om de ploeg aan het korfballen te krijgen.

CSL begon aanvallend goed. Schoot meteen een voorsprong op het bord, maar NKC’51 wist het initiatief in de eerste helft te pakken. CSL haakte wel weer aan voor rust, maar kon net niet gelijk komen (8-9).

De tweede helft leek het de goede kant op te vallen. NKC’51 kreeg wat moeite met scoren en CSL had het verdedigend iets beter op de rit. CSL wist voor te komen maar kon geen gaatje slaan. NKC’51 bleef aanvallen, maar CSL was verdedigend de concentratie een beetje kwijt. Dit resulteerde in onnodige fouten, vrije ballen tegen en iets te gretig verdedigen. In de laatste minuten paste de trainer nog een aantal wissels toe om het tij nog te keren. Helaas kon het verschil ook in de slotfase net niet worden gemaakt. Eindstand: 17-19.

Op basis van vorige week, heeft CSL vandaag in ieder geval laten zien dat de ploeg over behoorlijk korfballend vermogen beschikt. Op de belangrijke momenten moet dit er nog beter uitkomen. De komende periode zullen de spelers en staf er keihard aan werken om de punten in Britsum te houden en/of naar Britsum te brengen.

Volgende week (12-9) staat de thuiswedstrijd tegen Udiros op het programma (15.30). Blijf de ploeg aanmoedigen, dan zullen de resultaten vanzelf weer komen!