• Wedstrijdverslag 11 november 2017 CSL 1 - Ritola 1

We zijn los! Het zaalseizoen is toch altijd het gedeelte in de korfbalcompetitie waar het om draait. Nieuw dit jaar in de eerste klasse is de schotklok, een leuke bijkomstigheid en bevordert het korfbalspel. Daarbij komen wel meerdere facilitaire taken om de hoek zien, waarvoor dank aan de vrijwilligers! Na een matig veldseizoen, heeft CSL 1 een goed begin gemaakt in de zaal tegen het altijd lastige Ritola.  Een prima voorbereiding resulteerde in een goede start met een 3-1 voorsprong. Door dynamisch spel wisten de Britsumers de score uit te breiden tot 4 punten verschil bij rust, 14-10. Hiermee deed de ploeg zichzelf wel tekort, CSL was duidelijk de betere partij in de eerste helft. Na rust de opdracht om het verschil uit te breiden, maar dat lukte niet. Integendeel, door hapering in de aanval, wisten de Zuidlaren na 10 minuten op gelijke hoogte te komen, 15-15 en kon de wedstrijd weer alle kanten op. Ritola wist zelfs tot tweemaal een voorsprong te pakken, echter werd deze gelukkig nooit groter dan 1. Met nog drie minuten op de klok, wist CSL eindelijk weer het eerste gaatje van 2 te slaan, die tot tweemaal toe tot 1 werd verkleint door Ritola. Het beslissende doelpunt viel in de laatste minuut, waarbij de opluchting onder de spelers zichtbaar was, maar vooral luid gejuich vanaf de tribune van de in grote getale aanwezige publiek zijn gehoor kende.

Volgende week reist CSL af naar Drachten en hoopt de goede lijn door te zetten. Toeschouwers zijn van harte welkom in de SNIJ Noord Hal.