• Wedstrijdverslag 20 januari 2018 CSL 1 - Drachten/Van der Wiel 1

Afgelopen zaterdag werd er weer een spannende partij in ‘It Gryn’ gespeeld onder aanmoediging van vele fans en in het bijzonder van de Business club vanaf de tribune. CSL was daarom gebrand om een goede en degelijke wedstrijd neer te zetten en mede om aansluiting met Heerenveen te houden bovenin.

In de eerste helft een gelijk opgaande strijd tussen de aartsrivalen, waarbij CSL steeds het heft in handen nam, maar nooit een verschil groter dan 3 kon maken. Scherpte, wilskracht en degelijke aanvallen leiden tot 13 doelpunten bij rust. Daarentegen ook 12 aan Drachtenzijde door knappe aanvallen, maar ook door slordigheden bij CSL die tweede helft moesten worden gereduceerd.

Na rust kwam Drachten voor tweede en laatste maal op gelijke hoogte, 13-13. Op de stand van 16-14 wist de thuisploeg vijf keer op rij te scoren en de voorsprong uit te breiden naar 7 doelpunten, later zelfs 8. Hiermee was het gat in de wedstrijd geslagen dacht men. Maar halverwege de tweede helft liet CSL Drachten onnodig dichtbij komen tot twee verschil. De winst was uiteindelijk voor CSL, met 32-29, een verdiende overwinning gezien  het spelbeeld van de avond.

Ook het tweede pakte twee mooie en belangrijke punten, wat resulteerde in een gezellige naborrel met de business club.

Na deze winstpartij tegen Drachten zal CSL zich opmaken tegen de kraker tegen Heerenveen uit volgende week. Ook daar hoopt de selectie vele toeschouwers te ontvangen!