• CSL 2 sluit zaalseizoen af met overwinning

10 maart 2018 - De Hoeve 2 – CSL 2

De afsluitende wedstrijd in de zaal. Het is een spannende competitie geweest waarin de onderlinge verschillen erg klein waren. Tot vier wedstrijden voor het einde lag een kampioenschap nog binnen bereik. Vandaag, na 13 van de 14 ronden staan we met CSL 2 op de 6e plaats. Een overwinning kan ons nog naar een mooie 3e plaats brengen. Een mooie doelstelling en uiteindelijk een keurige plek in de eindrangschikking.

Basisopstelling voor vandaag: Elgar, Joël, Jatine, Boudien / Erik, Henry, Lisa, Ilse
    Wissels: Eppie en Gwen /aanwezig maar niet inzetbaar Aad en Anna
    Staf: Marcel en Adri

Daarvoor moet eerst nog wel ‘even’ worden afgerekend met de Hoeve 2. Een team waartegen we het altijd lastig hebben. De voorgaande twee duels in Stiens (oefen en competitie) werden allebei verloren. Respectievelijk met één en twee punten verschil. In beide duels lagen er kansen voor ons om de wedstrijden naar ons toe te trekken. Zeker geen onmogelijke opgave dus.

De openingstreffers zijn voor de thuisploeg, die in de beginfase de korf wat gemakkelijker weet te vinden dan CSL. Toch komen we mee, maken gelijk, 5-5, en pakken daarna vlot een voorsprong van twee punten, die even snel ongedaan wordt gemaakt, 7-7. Zo gaat het door, gelijk opgaand, maar de overtuiging lijkt te ontbreken bij CSL. De echte wil /overtuiging om de Hoeve over de knie te leggen is er niet waardoor zij bij kunnen blijven. Bij rust is de stand 10-11.

Na rust een ander CSL. Het CSL dat dit seizoen heeft aangetoond een enorm sterk collectief te zijn. De acht spelers in het veld laten zien tot hoeveel de ploeg in staat is als er met z’n allen wordt gestreden, met de overtuiging om voor elke bal te gaan en voor elkaar te knokken. Doordat deze overtuiging er is krijgen we eens een bal mee die je anders misschien tegen krijgt. Kansen worden afgemaakt en je ziet het vertrouwen groeien. De voorsprong van 10-11 wordt gestaag uitgebouwd naar 10-19!! Tot 5 minuten voor het eindsignaal weet de Hoeve de korf niet te vinden in de 2e helft. De laatste drie treffers zijn voor de thuisploeg. Eindstand: 13-19. Een terechte overwinning die ons de 3e plek oplevert!

Vlak voor het eindsignaal komt Gwen in veld voor Boudien. Boudien heeft aangegeven te stoppen met het spelen in de selectie. Uit handen van trainer Marcel Kuipers ontvangt zij een bos bloemen en een presentje. Boudien nogmaals bedankt voor je inzet en we zullen je zeer zeker gaan missen!

Scores: Elgar 7, Erik 6, Joël 3, Henry 1, Ilse 1, Jatine 1

CSL 1 bedankt voor de support!

Nu zal de knop om moeten naar het veld, waar nog een hels karwei staat te wachten. Met twee punten staan we daar halverwege de competitie op de laatste plaats. Maar als we spelen zoals we dat vandaag de tweede helft als collectief hebben gedaan dan is alles nog mogelijk.

Woensdagavond 21 maart oefenen we in Britsum tegen de Walden. Start competitie is op 31 maart, thuis tegen Ritola. Hopelijk tot dan!